Botox

Om botox

Botox är en säker behandling som väl utförd ger dig ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut. Medlet används band annat mot kråksparkar och argrynkan.

Botox är en injektionsbehandling som blockera den nersignal som gör att en muskel dras samman. Resultatet är att linjer och rynkor som skapats av att du till exempel kisat mot solen eller ynkat pannan, mjukas upp och blir mindre synliga.

Botox är en förkortning av botulinumtoxin typ A och är en av världens vanligaste medicinska estetiska behandlingar. 2014 utfördes fira 5 miljoner behandlingar med Botox världen över.

Vanliga frågor och svar

Vanliga behandlingsområden

 • Bekymmersrynkan mellan ögonbrynen
 • Kråksparkar runt ögon
 • Rynkor i pannan
 • Rynkor runt mun
 • Mungipor
 • Migrän/ spänningshuvudvärk
 • Kraftiga svettningar (ex händer, fötter, hjässa, ljumske, armhåla)
 • Tandgnissel

Alla botoxbehandlingar hos oss innefattar

 • Genomgång och hälsodeklaration
 • Önskemål och förväntningar gås igenom
 • Injektionen utförs
 • Information och skötselråd

Viktigt att veta inför din injektionsbehandling!
I Juli 2021 infördes en ny lag gällande injektionsbehandlingar som vi självklart följer. Om du har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna kan du direkt boka en tid för en injektionsbehandling. Om det gått mer än 6 månader sedan du gjorde en behandling hos oss eller om du är ny kund så krävs en ny konsultation senast 48h innan din behandling.

Detta är mycket viktigt och du kommer att bli nekad behandling om du inte haft konsultation.

Vanliga frågor och svar

VAD KAN BOTOX BEHANDLA?
Inom estetiken används Botox oftast för att släta ut och avlägsnande av ”bekymmersrynkor”, pannrynkor och utslätning av ”kråksparkar” vid ögonen och även dämpa ”cheek-lines”, d.v.s. linjer från kråksparkar som fortsätter ner på kinden. Med korrekt teknik kan även ögonbrynen lyftas, kurveras och formas efter önskemål. Botox kan också användas för att göra näsan smalare, lyfta en sluttande nästipp, reducera läpprynkor, lyfta ”sura” mungipor, dämpa ”gummy smiles” d.v.s. när för mycket tandkött visas vid leende, åtgärda skrynklig ”apelsinskalshaka”, reducera linjen mellan näsvinge och mungipa (”nasolabialfåror”), avlägsna strama band på halsen (”platysmal bands”), ge en uppstramning av käklinjen, s.k. ”Nefertitilyft”

Många procedurer ovan görs samtidigt med användning av fillers (”fyllare”) för att få en mer distinkt och långvarig effekt”.

NÄR SER JAG EFFEKTEN?
Effekten av injektionen kommer inom några dagar, utvecklas gradvis och är maximal efter 7-14 dagar.

Effekten är beroende av given dos och injektionssätt och effekten kvarstår 3-6 månader beroende på vad som behandlas. Något säkert fall av allergi har hittills inte rapporterats. Användningsområdena för Botox blir bara fler och metoder och arbetssätt utvecklas snabbt.

SYNS DET NÅGOT EFTERÅT OCH VAD SKA JAG TÄNKA PÅ?
Direkt efter behandlingen syns en liten rodnad som vanligen avtar inom 30 minuter. Själva sticken syns inte men i enstaka fall prickas blodkärl och ett mindre blåmärke kan uppstå, dock inte mer än att det enkelt kan döljas med concealer eller vanlig foundation.

Undvik att gnugga det behandlade området men genom att använda muskulaturen de första 30 minuterna efter behandlingen förbättras resultatet. Undvik kraftfull fysisk träning det första dygnet efter behandlingen.

Undvik inflammationshämmande och blodförtunnande läkemedel samt C-vitamin och Omega-3 7-10 dagar före behandling. Det kan påverka så att blåmärken lättare uppstår”.

ÄR INTE BOTOX ETT ”FARLIGT” NERVGIFT OCH VAD HÄNDER OM JAG SLUTAR MED BEHANDLINGEN?
I TV och annan media har det tyvärr skapats en bild av att Botox är ett ”farligt nervgift”, att man får stel mimik och stereotypt utseende som t.ex. toppiga ögonbryn, men en korrekt gjord behandling ger inte dessa effekter. Botox används allt mer inom sjukvården och användningen anses vara helt säker och väldigt effektiv. Den vetenskapliga dokumentationen om Botox uppgår till över 4000 publicerade artiklar som kunnat klargöra verkningsmekanismen och även påvisat att den medicinska säkerheten hos detta läkemedel är extremt hög och inom estetiska behandlingar används ytterst små doser jämfört med sjukhusanvändningen.

Botox är inget ”allmänt” gift utan blockaden är mycket specifik och övergående. Den påverkar inte något annat än mycket specifikt vid injektionsstället. Preparatet ger inte någon känselpåverkan och går helt ut ur kroppen (inget lagras) allt eftersom vilket gör att utseendet alltså återgår till 100% hur det var före behandlingen. Huden förslappas inte, Du får inte fler eller mer rynkor och huden töjs inte heller ut. Dina rynkor börjar framträda helt naturligt från den punkt Du slutar.

VEM KAN INTE ANVÄNDA BOTOX?
Den som är överkänslig mot någon av komponenterna eller som har någon form av hudinfektion på stället. Vi utför inte heller behandling om Du ammar eller är gravid, vilket är generell standard för estetiska procedurer som injektionsbehandlingar.

070-287 64 11. Hör av dig om du har några frågor kring våra behandlingar!