Kosmetisk tatuering

Semi-permanent tatuering av ögonbryn

Vad är Phi Brows?

Phi Brows är den bästa Microbladingtekniken på marknaden och skiljer sig markant från andra microbladingtekniker. Microbladetekniken är en relativt ny, manuell metod av kosmetisk tatuering. Microblading utförs med ett manuellt specialistverktyg. Det är en semi-permanent tatuering som görs genom användning av ett ytterst tunt blad för applicering av pigment i överhuden. Eftersom färgen appliceras närmare ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare. Behandlingen utförs med ett sterilt blad (som består av 10-16 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis. Resultatet är naturliga hårliknande linjer som framhävs oavsett den redan befintliga hårmängden. PhiBrows pigment är helt fria från tungmetaller, cancer- och allergi framkallande ämnen. Läs mer…

Efterbehandling är A & O

24 första timmarna: Smörj med Phi skin candy varannan timma – den lilla burken du får med efter besöket.

Dutta det behandlade området med kallt vatten på bomullsrondell innan varje störning om det har börjat vätskas, för att undvika sårskorpor.

Byt även örngott till kudden för att inte få in några bakterier eller oljor som kan ligga kvar på kudden.

Efter 24 timmar är det sedan bara att smörja och skölja morgon och kväll tills dess Phi skin candy är slut. Efter en vecka kan man även lägga på solskyddsfaktor på brynen med parfymfri solskyddsfaktor spf50.

Ingen träning, solning, badning eller bastubad under första veckan.

Att undvika under läkningsprocessen:

Under de första 7 dagarna:

alla krämer (förutom den skyddande), allt smink (foundation) i ögonbrynsområdet. Undvik träning som innebär mycket svettning, bastu, ansiktsmassage och ånga.

Under de följande 30 dagarna:

Sola, solarium, ljusterapier, kemiska peeling, fruktsyror, mikrodermabrasion, krämer som innehåller anti-age faktorer. Undvik alltid laserbehandlingar över det behandlade området, eftersom de kan förstöra pigmentet och orsaka brännskador. Användning av antibiotika och hormonbehandling kan leda till en snabbare förlust av pigment. Skydda alltid ögonbrynen från solen med SPF (inte under de första 7 dagarna). Tänk på att från dag 1 använda ett rent örngott på din kudde.

Från det att du lämnar salongen är det upp till dig hur ditt slutresultat blir beroende på hur du sköter rekommenderad efterbehandling!

Mer om Phi Brows

Symmetri erhålls genom mätning av ett speciellt utformat verktyg medan kunden ligger på rygg och blundar. Formen ritas upp och godkänns av kunden innan behandlingens start. Metoden passar personer som lider av håravfall eller de som helt enkelt inte är nöjda med sina befintliga ögonbryn och vill förbättra och definiera formen.

Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha din naturliga ögonbrynsfärg. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn.

Brynen upplevs som extremt mörka de första 5-7 dagarna men därefter förlorar de ca 40-50% av färgen. Huden är helt läkt efter 28 dagar och det är då vi gör den obligatoriska påfyllningen av förlorat pigment.

Vid fet hy håller färgen sämre samt vid solexponering, kraftig svettning och bad i klorerat vatten. Behandlingen håller olika länge på olika personer och vissa får fylla på oftare, ca var 6:e månad.

Normalt räknar man med ny behandling efter 10-12 månader.

070-287 64 11. Hör av dig om du har några frågor kring våra behandlingar!