Fillers

Om fillers

Hyaluronsyra är ett naturligt kroppseget ämne. Det absorberar vatten och återfuktar huden och stärker den inifrån. När vi blir äldre minskar halten hyaluronsyra i huden och huden blir torr, förlorar sin volym och rynkor börjar uppstå.

Skin Clinic arbetar med produkterna ZFill, Stylage, Revolax samt Juves. Injektionerna ger tillbaka lyster, elasticitet och återskapar ditt ungdomliga utseende. Alla dessa produkter kan användas för att släta ut linjer och rynkor i ansiktet, skapa fylligare läppar och forma ansiktskonturer som kinder och haka samt föryngra huden.

Vi arbetar med flera märken för att kunna möta kundens behov då alla har olika förutsättningar och önskemål. Val av fillers görs i samband med ditt besök, efter rekommendation just för dig.

Vanliga frågor och svar

Vanliga behandlingsområden

 • Läpparna (volym och kontur)
 • Från näsan till munvinkeln (nasolabialvecket)
 • Käklinje (volym och kontur)
 • Kinderna och hakan (form och kontur)
 • Handryggarna, dekolletaget, ansiktet, halsen (hudföryngring)

Alla fillerbehandlingar hos oss innefattar

 • Genomgång och hälsodeklaration
 • Önskemål och förväntningar gås igenom
 • Injektionen utförs
 • Information och skötselråd

Viktigt att veta inför din injektionsbehandling

I Juli 2021 infördes en ny lag gällande injektionsbehandlingar som vi självklart följer. Om du har haft ett besök hos oss de senaste 6 månaderna kan du direkt boka en tid för en injektionsbehandling. Om det gått mer än 6 månader sedan du gjorde en behandling hos oss eller om du är ny kund så krävs en ny konsultation senast 48h innan din behandling.

Detta är mycket viktigt och du kommer att bli nekad behandling om du inte haft konsultation.

Vanliga frågor och svar

HUR FUNGERAR ZFILL?
Då vi åldras minskar produktionen av hyaluronsyran vilket gör att hudens elasticitet minskar och rynkor, veck och linjer uppkommer. Hyaluronsyra som är en bindvävssubstans som finns naturligt i vår hud och har en stark vattenbindande förmåga vilket ger volym till huden. Zfill tillför mer volym och stimulerar hudens celler vilket leder till en utslätande effekt på rynkor och veck samt förbättring av hudens konsistens. Zfill är en icke-permanent filler som omsätts i kroppen allt eftersom vi åldras.

VEM ÄR LÄMPLIG FÖR ZFILL BEHANDLING?
Män och kvinnor i alla åldrar som har torr hud, rynkor, veck eller konturer i ansiktet som de vill ändra.

VEM SKALL INTE ANVÄNDA ZFILL?
Du skall inte behandlas med Zfill om du är gravid eller ammar. Det är också olämpligt om du behandlas med någon form av blodförtunnande medicinering som till exempel Albyl, Trombyl och Waran. Vi är försiktiga med att behandla personer med Zfill som är benägna att bilda keloider vilket är överväxta ärrbildningar. Likaväl är vi försiktiga att behandla dig som har en tendens att få hypertrofiska ärr som kännetecknas av upphöjda röda ärrlinjer. Om du har använt permanent fillers avråder vi från behandling i samma område. Vi behandlar inte personer under 18 år med Zfill.

VARFÖR SKA JAG VÄLJA ERA FILLERS?

 • Det är säkert: Våra fillers liknar kroppens egen hyaluronsyra och är omsorgsfullt testat i kliniska prövningar.
 • Det fungerar: Våra fillers ger långvariga resultat, men är inte permanent. Dess effekt är kliniskt bevisad med omfattande klinisk dokumentation.
 • Det är de mest använda:
Våra fillers har använts i mer än 20 miljoner behandlingar över hela världen under de senaste femton åren.

VILKA EFFEKTER KAN DU RÄKNA MED?

Effekten av behandlingen är uppenbar direkt. Ofta uppstår en viss svullnad och när svullnaden lägger sig efter några timmar eller någon dag så ser du slutresultatet. Du kan räkna med en lätt ömhet och rodnad i området i någon dag.
Det är viktigt att tänka på att de behandlingsresultat man uppnår med hjälp av icke-permanenta fillers, precis som namnet antyder, inte är permanenta. Den ökade vävnadsvolymen kommer att gå tillbaka till den ursprungliga inom 3-12 månader beroende på vilken fillerprodukt som använts och i vilket område den lagts. Det finns dock studier som visar att om en påfyllnadsbehandling görs inom några månader efter den första injektionen så kan utfyllnadseffekten förlängas avsevärt.

VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ
Om något problem uppstår eller om du känner dig osäker så måste du kontakta din behandlare omedelbart. Våra rekommendationer efter en Filler behandling är som följer:

 • Fysisk träning skall undvikas i 24 timmar.
 • Varma bad/bastu skall undvikas i 24 timmar, använd dusch.
 • Massera ej huden då du kan flytta produkten och få oönskade effekter.
 • Undvik stark sol i just före och efter behandlingen. Om det är omöjligt att undvika sol så måste en kraftig solskyddsfaktor användas.
 • Försök planera behandlingen så att du kan undvika sol den närmaste tiden efter.
 • Make-up kan användas lite lätt efter behandlingen men helst 4-6 timmar efter behandlingen.
 • Undvik alkohol 24 timmar innan samt efter behandlingen.

VILKA RISKER FINNS?

Allergiska reaktioner eller andra biverkningar av Fillers är extremt ovanliga. I och med att injektioner ges så kan det ibland uppstå en rodnad, svullnad, smärta, klåda eller blåmärke. Vanligen är dessa reaktioner milda och försvinner inom några dagar. Det kan ibland i efterhand uppstå en inflammatorisk reaktion som ger rodnad, svullnad och en förhårdnad i huden. Uppstår detta försvinner det som regel inom några veckor. Det är mycket sällsynt med någon kvarstående ärrbildning men det förekommer i enstaka och ovanliga fall kvarstående och synliga förändringar.
Man kan när som helst använda Hyalas som är ett Hyaluronsyra nedbrytande enzym bryta ner och få bort den givna hyaluronsyran. Vi har det tillgängligt på vår klinik om det skulle finnas något behov. Hos oss kan du känna dig trygg.

070-287 64 11. Hör av dig om du har några frågor kring våra behandlingar!